אוכמניות מכילות יותר מ-40 תרכובות בעלות פעילות נוגדת חמצון. צבען הכחול של האוכמניות נובע מפיגמנט הנקרא אנתוציאנידין שהוא אחד מרכיבי המזונות הבריאים ביותר במלחמה נגד הזדקנות מוקדמת. אנתוציאנידין הוא נוגד חמצון פעיל. אוכמניות עשירות גם בסיבים תזונתיים, ויטמינים A ו-C, ברזל וחומצה פולית. מחקרים שבוצעו על אוכמניות הראו שהן עשויות לחזק את הראיה ולסייע בשמירה על צינור שתן בריא. מחקרים נוספים אף הראו שצריכה יומיומית של אוכמניות משפרת את שיווי המשקל, הקואורדינציה ואת הזיכרון קצר הטווח. נמצא כי האוכמניות מחזקות את צינוריות הדם ומסייעות לגוף לשמור על רמות בריאות של כולסטרול. כמו כן, הוכחה יעילותו של הצמח לגבי מחלת הסוכרת. מגן על הלב, נלחם בסרטן, משפר זיכרון, מנטרלים את ההשפעה של הורמני לחץ ומונע עצירות.