האורז האדום, סוג אורז אשר נאכל עם קליפתו וללא ליטוש, מתאים לשילוב עם כל ירק מבושל, פירות יבשים, אגוזים ועשבי תיבול.
עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל מכיל כמות גבוהה של רכיבים נוגדי חימצון.
אורז אדום הוא סוג של אורז שמקורו לרוב מדרום מזרח אסיה, והוא נקרא כך בגלל הצבע האדום של קליפת הגרעין שלו. יש כמה סוגים של אורז אדום, ביניהם אורז אדום תאילנדי ואורז אדום הימלאיה. הצבע האדום נובע מנוכחות של אנתוציאנינים, שהם נוגדי חמצון חזקים.
האורז האדום עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואבץ. הוא יכול לתרום לשיפור העיכול, להפחתת הסיכון למחלות לב ולשמירה על רמות סוכר מאוזנות בדם.
הכנת אורז אדום דומה להכנת אורז רגיל, אבל לרוב יש צורך בזמן בישול ארוך יותר. מומלץ להשרות את האורז במים למשך כמה שעות לפני הבישול כדי לרכך אותו.
מתכון פשוט להכנת אורז אדום:
1. לשטוף כוס אחת של אורז אדום היטב תחת מים זורמים.
2. להשרות את האורז במים למשך 1-2 שעות (לא חובה אבל מומלץ).
3. לסנן את האורז מהמים.
4. לשים סיר על הכיריים ולהוסיף כוס אחת של אורז אדום עם שתי כוסות מים או ציר ירקות.
5. להוסיף מלח לפי הטעם.
6. להביא לרתיחה על חום גבוה, ואז להקטין את החום ולבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור למשך 30-40 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך.
7. לכבות את האש, ולהשאיר את הסיר מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות.
8. לפתוח את המכסה ולערבב את האורז בעדינות עם מזלג.
אפשר להגיש את האורז האדום כתוספת למגוון מנות, או להשתמש בו כבסיס לסלטים, ממולאים ומנות אחרות.