בורגול הנו השם הערבי למזון ים-תיכוני העשוי מגרגרי חיטה מבושלת, שיובשה ונגרסה.
מאכלים נפוצים העשויים מבורגול הם קובה מטוגנת, סוג של מג'דרה - בורגול מבושל עם עדשים ושמן וסלט הטאבולה הנעשה מבורגול מושרה ומרוכך בליווי ירקות ועשבי תיבול.
החיטה עצמה בעקבות כך שהיא פחממה מלאה עשירה במינרלים: ברזל ,אבץ,
סידן ומגנזיום, וכן בויטמינים מקבוצת B, שהבולט שבהם ויטמין B1 כמותו בקמח לבן קטנה, אך גבוהה פי 4 בחיטה מלאה
ומוצריה. ויטמין B1 דרוש לתהליכי הפקת האנרגיה ופעילות השרירים.
יש בחיטה גם חלבון.
חיטה הוא הגידול השני הנפוץ ביותר בעולם.
החיטה נמנית בין 'חמשת מיני דגן' והיא גם אחד משבעת המינים שנשתבחה בהם ארץ ישראל.
מגוון אופני ההכנה והמאכלים המבוססים על החיטה הוא רב.
השימושים העיקריים של החיטה מבוססים על הקמח שלה, ממנו מכינים לחם, עוגות, פשטידות, פסטה ומוצרי בצק אחרים.
עשירה בויטמינים מסוג B, בברזל, סידן וסיבים תזונתיים.
את החיטה השלמה מבשלים כאורז או מוסיפים לחמין.