אגוזי לוז מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, זרחן, ויטמין E. מדובר מאגוז שמכיל כמות מכובדת של שומן שיכולה להגיע עד 65 אחוזי שומן, אך הרוב המוחלט של השומן באגוזי הלוז הוא שומן בלתי רווי. אגוזי לוז כמעט ולא מכילים נתרן או סוכר. ניתן לאכול אותם טריים או קלויים, להשתמש בהם לבישול ובעיקר לקינוחים, עוגות, ציפוי בשוקולד, ממרחים וקדומה, וליהנות לא רק מטעם נפלא אלא גם ממרכיבים תזונתיים עשירים ובריאים.
הבוטנים גדלים מתחת לאדמה בתוך תרמיל עצי, כל תרמיל מכיל בדרך-כלל זוג זרעים. הבוטנים נאכלים כשהם קלויים ומומלחים, מבושלים במי-מלח, או ללא עיבוד כלל. הם משמשים לייצור חטיפים (דוגמת "במבה" או "קבוקים"), ממרחים (דוגמת חמאת בוטנים) ומוצרי מזון שונים נוספים. השמן המופק מהם משמש לעתים לטיגון. בוטנים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B6, אבץ, אשלגן, זרחן, מגנזיום, נחושת וסידן. גם הערך הקלורי שלהם גבוה.
עשירים בחומצות אמינו חיוניות להתפתחות תאים ורקמות הגוף, מומלצים לנשים הרות ומניקות ותורמים ליצירת חלב. מכילים כמות גבוהה של ויטמין E, ולכן מומלצים במקרה של התנבנות שרירים ודלקת בכבד.