האגוזים עניים בשומן רווי (שמקורו בעיקר במזונות מהחי וגורם עיקרי לעליית רמות כולסטרול) ועשירים בשומן בלתי רווי המפחיתים רמות כולסטרול ומפחיתים סיכון לקרישת דם והפרעות בקצב הלב. במיוחד עשירים בחומצת שומן אולאית (חומצת שומן חד בלתי רוויה) שהתפרסמה כמונעת תהליכים טרשתיים המובלים למחלות לב חסימתיות. 2. האגוזים מכילים חלבונים מהצומח שיכולים להחליף חלבונים מהחי. חלבון מהצומח התפרסם לאחרונה כמונע מחלות לב. חלבון האגוזים עשיר בעיקר בחומצה האמינית ארגינין. חומצה אמינית זו קשורה להפחתת רמות כולסטרול ולחץ דם. . משמשת חומר מוצא לניטריק אוקסיד (קשורה להתרחבות כלי דם ומניעת קרישי דם, עליה עובדת הויאגרה). האגוזים מכילים 7 גר` סיבים תזונתיים ל- 100 גר`. ביניהם מסיסים ובלתי מסיסים. הבלתי מסיסים מגבירים פריסטלטיקה של המעיים ומונעים עצירות והמסיסים קשורים בהפחתת כולסטרול ואיזון רמות סוכר בדם. 4. האגוזים עשירים במינרלים בעיקר: מגנזיום, סידן, נחושת, אבץ ואשלגן. אגוזי ברזיל עשירים בסלניום יסוד קורט הפועל בשילוב עם ויטמין E בנטרול רדיקלים חופשיים. חוסר האבץ קשור לבעיות ערמונית ואימפוטנציה אצל גברים. אבץ מחזק מערכת חיסון. אגוזים (טריים בלבד) מכילים ויטמין E. אנטיאוקסידנט המונע חמצון LDL והתפתחות טרשת עורקים. האגוזים מכילים כמות יפה של חומצה פולית בעיקר בוטנים. חומצה פולית מורידה רמות הומוסיסטאין הגורם להיצרות עורקים.
הפרי הוא בית גלעין, החלק הנאכל העיקרי הוא הזרע, אך לעתים אוכלים את הפרי הצעיר בשלמותו, כאשר יש לו עדיין ציפה ירוקה וחמצמצה, והקליפה שמתחתיה עוד לא התקשחה. שקדים עשירים בשומן בלתי רווי, אשר חשוב לבריאות הלב וצריך להיות השומן העיקרי בתזונה שלנו. שקדים עשירים גם בסידן: בעשרים יחידות יש סידן כמו בשליש כוס חלב. בנוסף, הם מכילים ויטמין E, ברזל, אבץ, סיבים תזונתיים ופיטוסטרולים - חומרים צמחיים דמויי כולסטרול אשר מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. צריכת שקדים כחלק מתפריט מאוזן יכולה לסייע בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם והם נחשבים ברפואה העממית כמקלים על צרבת. השקדים משמשים כתוספת למאכלים רבים, מבשרים ועד אורז, סלטים ועוגות. מהשקדים המולבנים מכינים מרציפן או משקה שקדי - רוזטה.
היתרונות הבריאותיים של התמר התמר הוא הפתרון המושלם לתאווה שלנו לטעם המתוק. מדובר על אלטרנטיבה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב מכך – דלת שומן, למגוון רחב של מזונות מתוקים וקינוחים. תכולת הסיבים הגבוהה במיוחד של התמר תורמת לכך שמדובר על פרי בעל אינדקס גליקמי נמוך מאוד. המשמעות היא שהסוכר שבתמרים נספג באיטיות רבה מאוד לדם וכך נוצרת תחושת שובע לטווח ארוך מאוד. תכולת הסיבים הגבוהה תורמת גם לשיפור תפקוד ובריאות מערכת העיכול. התמרים מכילים כמות גבוהה של פוליפנולים שנחשבים לנוגדי חמצון פוטנטיים בצורה בלתי רגילה. לפיכך, צריכה נאותה של תמרים מסייעת להפחתת הנזקים של הרדיקלים החופשיים, להאטת תהליך ההזדקנות ואף תורמת להפחתת הסיכוי לחלות בסוגים מסוימים של גידולים סרטניים. היחס בין כמות הנתרן הנמוכה לכמות האשלגן הגבוהה בתמר עומד על 1:500 בממוצע. כיום ידוע שככל שהיחס בין הנתרן לאשלגן בתזונה גבוה יותר, כך קטן הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם בדגש על יתר לחץ דם. מעבר לכל זה, ניתן להשיג תמרים במשך כל ימי השנה, קל לשאת את התמרים לחופשה, לעבודה, לבית הספר או לגן וכן קל מאוד לשלב את התמרים במגוון רחב של מנות ומאכלים.