פנו אלינו:

1700-50-18-50

זעפרן (מארז 1 גרם)

₪ 29.90
-
1.00 יחידה
+

זעפרן פרסי נחשב לאחד מסוגי הזעפרן האיכותיים והיוקרתיים ביותר בעולם. הוא מופק מצלקות הפרח של הכרכום התרבותי (Crocus sativus) וידוע בטעם העמוק, הריח הארומטי והצבע העז שהוא מעניק למאכלים.

מאפייני זעפרן פרסי טהור:

  1. צבע: אדום כהה, לעיתים עם גוון כתום. הזעפרן האיכותי ביותר הוא בצבע אדום אחיד ללא קצוות צהובים.
  2. ריח: ארומטי מאוד, עם ניחוח מתקתק ופרחוני, המשלב תווי דבש ופרחים.
  3. טעם: עשיר וייחודי, מוסיף עומק ותחכום למאכלים.
  4. אורך החוטים: חוטים ארוכים ושלמים, לרוב באורך של כ-2.5-3 ס"מ.

יתרונות וערכים תזונתיים:

זעפרן עשיר בנוגדי חמצון, כולל קרוטנואידים, המסייעים בשמירה על בריאות הגוף. יש לו תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות ונחשב כמשפר מצב רוח טבעי.

שימושים קולינריים:

זעפרן פרסי טהור הוא מרכיב יקר ומיוחד המשמש במגוון רחב של מאכלים ברחבי העולם. הנה כמה דוגמאות לשימושים קולינריים בזעפרן:

  1. תבשילים ובישולים:

    • פאייה ספרדית: זעפרן הוא מרכיב חיוני במתכון הקלאסי של פאייה, תבשיל אורז ספרדי עם פירות ים, עוף וירקות.
    • בִּירְיָאנִי הודי: בתבשיל האורז ההודי הזה, זעפרן מוסיף צבע וטעם עשיר לאורז המבושל עם תבלינים, בשר וירקות.
    • תבשילים פרסיים: זעפרן משמש במנות כמו "טאדיג" (תבשיל אורז עם תחתית קריספית) ו"גהיים" (תבשיל כבש עם זעפרן ופירות יבשים).
  2. מנות אורז:

    • ריזוטו איטלקי: זעפרן מעניק צבע וטעם ייחודיים לריזוטו מילאנזה, מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי.
    • אורז זעפרן פרסי: מתכון פשוט ומסורתי המוסיף זעפרן לאורז מבושל, לעיתים עם תוספת של צימוקים ושקדים.
  3. מרקים ורטבים:

    • מרק דגים צרפתי (בויאבז): זעפרן מעניק עומק טעם וצבע למרק הדגים העשיר הזה.
    • רטבים קרמיים: זעפרן יכול
גולשים שקנו מוצר זה קנו גם

אגוז פקאן טיבעי מקולף - 100 גרם

האגוזים עניים בשומן רווי (שמקורו בעיקר במזונות מהחי וגורם עיקרי לעליית רמות כולסטרול) ועשירים בשומן בלתי רווי המפחיתים רמות כולסטרול ומפחיתים סיכון לקרישת דם והפרעות בקצב הלב. במיוחד עשירים בחומצת שומן אולאית (חומצת שומן חד בלתי רוויה) שהתפרסמה כמונעת תהליכים טרשתיים המובלים למחלות לב חסימתיות. 2. האגוזים מכילים חלבונים מהצומח שיכולים להחליף חלבונים מהחי. חלבון מהצומח התפרסם לאחרונה כמונע מחלות לב. חלבון האגוזים עשיר בעיקר בחומצה האמינית ארגינין. חומצה אמינית זו קשורה להפחתת רמות כולסטרול ולחץ דם. . משמשת חומר מוצא לניטריק אוקסיד (קשורה להתרחבות כלי דם ומניעת קרישי דם, עליה עובדת הויאגרה). האגוזים מכילים 7 גר` סיבים תזונתיים ל- 100 גר`. ביניהם מסיסים ובלתי מסיסים. הבלתי מסיסים מגבירים פריסטלטיקה של המעיים ומונעים עצירות והמסיסים קשורים בהפחתת כולסטרול ואיזון רמות סוכר בדם. 4. האגוזים עשירים במינרלים בעיקר: מגנזיום, סידן, נחושת, אבץ ואשלגן. אגוזי ברזיל עשירים בסלניום יסוד קורט הפועל בשילוב עם ויטמין E בנטרול רדיקלים חופשיים. חוסר האבץ קשור לבעיות ערמונית ואימפוטנציה אצל גברים. אבץ מחזק מערכת חיסון. אגוזים (טריים בלבד) מכילים ויטמין E. אנטיאוקסידנט המונע חמצון LDL והתפתחות טרשת עורקים. האגוזים מכילים כמות יפה של חומצה פולית בעיקר בוטנים. חומצה פולית מורידה רמות הומוסיסטאין הגורם להיצרות עורקים.
-
100.00  גרם
+
₪ 9.90

אגוז מלך פרימיום - 100 גרם

אגוזי מלך רווים בחומצא אלפה לינולנית, חומצת שומן בלתי רוויה מסוג אומגה 3 החיונית לתהליך הביולוגי של הגוף. כיוון שהגוף לא יכול לייצר אותה, עליו לצרוך אותה ממקורות מזון שונים לחומצת השומן יש תפקיד חשוב בבנית תאי מוח ושמירה על תפקודו. האגוזים מכילים רמות גבוהות של אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ וויטמין E שתורמים למניעת דמנציה ומחלות לב.
-
100.00  גרם
+
₪ 3.90

שקד ישראלי מתוק טבעי - 100 גרם

הפיצוחים שלנו עוברים קלייה איחודית עם חומרי גלם הטובים ביותר המעניקים לכם את הטעם הנפלא והמיוחד.
-
100.00  גרם
+
₪ 5.90

מלח לימון - 100 גרם

חומצת לימון משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio. חומצת לימון משמשת גם לניקוי אבנית.
-
100.00  גרם
+
₪ 2.90

ברוכים הבאים לרשת חממה בעיר, חממה המקורי!

X