זעפרן פרסי נחשב לאחד מסוגי הזעפרן האיכותיים והיוקרתיים ביותר בעולם. הוא מופק מצלקות הפרח של הכרכום התרבותי (Crocus sativus) וידוע בטעם העמוק, הריח הארומטי והצבע העז שהוא מעניק למאכלים.
זעפרן עשיר בנוגדי חמצון, כולל קרוטנואידים, המסייעים בשמירה על בריאות הגוף. יש לו תכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות ונחשב כמשפר מצב רוח טבעי.
זעפרן פרסי טהור הוא מרכיב יקר ומיוחד המשמש במגוון רחב של מאכלים ברחבי העולם. הנה כמה דוגמאות לשימושים קולינריים בזעפרן:
תבשילים ובישולים:
מנות אורז:
מרקים ורטבים:
קלייה אותנטית ומתכונים מנצחים של משפחת חממה המקורית שעוברת מדור לדור עם חומרי הגלם הטובים ביותר שיוצרים טעם מנצח!