הפרי הוא בית גלעין, החלק הנאכל העיקרי הוא הזרע, אך לעתים אוכלים את הפרי הצעיר בשלמותו, כאשר יש לו עדיין ציפה ירוקה וחמצמצה, והקליפה שמתחתיה עוד לא התקשחה. שקדים עשירים בשומן בלתי רווי, אשר חשוב לבריאות הלב וצריך להיות השומן העיקרי בתזונה שלנו. שקדים עשירים גם בסידן: בעשרים יחידות יש סידן כמו בשליש כוס חלב. בנוסף, הם מכילים ויטמין E, ברזל, אבץ, סיבים תזונתיים ופיטוסטרולים - חומרים צמחיים דמויי כולסטרול אשר מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. צריכת שקדים כחלק מתפריט מאוזן יכולה לסייע בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם והם נחשבים ברפואה העממית כמקלים על צרבת. השקדים משמשים כתוספת למאכלים רבים, מבשרים ועד אורז, סלטים ועוגות. מהשקדים המולבנים מכינים מרציפן או משקה שקדי - רוזטה.
האגוזים עניים בשומן רווי (שמקורו בעיקר במזונות מהחי וגורם עיקרי לעליית רמות כולסטרול) ועשירים בשומן בלתי רווי המפחיתים רמות כולסטרול ומפחיתים סיכון לקרישת דם והפרעות בקצב הלב. במיוחד עשירים בחומצת שומן אולאית (חומצת שומן חד בלתי רוויה) שהתפרסמה כמונעת תהליכים טרשתיים המובלים למחלות לב חסימתיות.
2. האגוזים מכילים חלבונים מהצומח שיכולים להחליף חלבונים מהחי. חלבון מהצומח התפרסם לאחרונה כמונע מחלות לב. חלבון האגוזים עשיר בעיקר בחומצה האמינית ארגינין. חומצה אמינית זו קשורה להפחתת רמות כולסטרול ולחץ דם. . משמשת חומר מוצא לניטריק אוקסיד (קשורה להתרחבות כלי דם ומניעת קרישי דם, עליה עובדת הויאגרה).
האגוזים מכילים 7 גר` סיבים תזונתיים ל- 100 גר`. ביניהם מסיסים ובלתי מסיסים. הבלתי מסיסים מגבירים פריסטלטיקה של המעיים ומונעים עצירות והמסיסים קשורים בהפחתת כולסטרול ואיזון רמות סוכר בדם.
4. האגוזים עשירים במינרלים בעיקר: מגנזיום, סידן, נחושת, אבץ ואשלגן. אגוזי ברזיל עשירים בסלניום יסוד קורט הפועל בשילוב עם ויטמין E בנטרול רדיקלים חופשיים. חוסר האבץ קשור לבעיות ערמונית ואימפוטנציה אצל גברים. אבץ מחזק מערכת חיסון.
אגוזים (טריים בלבד) מכילים ויטמין E. אנטיאוקסידנט המונע חמצון LDL והתפתחות טרשת עורקים.
האגוזים מכילים כמות יפה של חומצה פולית בעיקר בוטנים. חומצה פולית מורידה רמות הומוסיסטאין הגורם להיצרות עורקים.
זרעי העץ מכונים "אגוזי ברזיל" ולעתים גם "שקדים ברזילאיים".
זרעי עץ האגוז הברזילאי, עשירים במיוחד במינרל נוגד החימצון סלניום - אגוז אחד מספק כמעט פי שנים מהקצובה היומית המומלצת למבוגרים.
אגוזי ברזיל גם עשירים באשלגן, בברזל (שישה אגוזי ברזיל מכילים אותה כמות ברזל כמו בירך עוף), באבץ ובויטמין E.
לצריכתם מיוחסת חשיבות בשמירה על בריאות הלב.
אגוזי לוז מכילים חלבונים, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, זרחן, ויטמין E. מדובר מאגוז שמכיל כמות מכובדת של שומן שיכולה להגיע עד 65 אחוזי שומן, אך הרוב המוחלט של השומן באגוזי הלוז הוא שומן בלתי רווי. אגוזי לוז כמעט ולא מכילים נתרן או סוכר. ניתן לאכול אותם טריים או קלויים, להשתמש בהם לבישול ובעיקר לקינוחים, עוגות, ציפוי בשוקולד, ממרחים וקדומה, וליהנות לא רק מטעם נפלא אלא גם ממרכיבים תזונתיים עשירים ובריאים.
צנוברים מכילים 31% חלבון: תכולת החלבון הגבוהה ביותר מבין האגוזים. אחוז השומן כ-45% ופחמימות כ-5%. הערך הקלורי של הצנובר: 580 קלוריות ל-100 גרם.
צנוברים מסין, מקסיקו או קוריאה (צורתם כקונוס) מכילים 12% חלבון ו-60% שומן. הערך הקלורי: 680 קלוריות ל-100 גרם.
המינרלים העיקריים:
אשלגן 713 מ"ג ל-100 גרם
זרחן 510 מ"ג ל-100 גרם
מגנזיום 325 מ"ג ל-100 גרם
כמו כן מכיל הצנובר כמויות ניכרות של אבץ (6 מ"ג ל-100 גרם), ברזל (10מ"ג ל-100 גרם) ומנגן (7 מ"ג ל-100 גרם). ב-100 גרם צנובר נמצאו 2.5 מ"ג ויטמין C תיאמין- 1.5 מ"ג ו-0.28 מ"ג ריבופלבין[3]. הצנובר הוא גם מקור טוב לסיבים תזונתיים.