חמוציות גדלות בעיקר באמריקה הצפונית והן בעלות סגולות רפואיות ותזונתיות רבות.
בעזרת צריכה נכונה של חמוציות ניתן למנוע מחלות לב, בעיות שיניים.
דלקות בדרכי השתן ועוד.
חמוציות - פרי קטן, בריאות גדולה.
טעמו של הג’ינג’ר מזכיר טעם של לימון חריף.
אכילתו, מקטינה את הסיכוי לחלות בטרשת עורקים.
מומלץ לילדים שסובלים מבחילות בזמן נסיעות לאכול ג’ינג’ר לפני הנסיעה.
הוא אחד האמצעים היעילים למניעת בחילות בהריון.
סגולות רפואיות:
לסובלים מקור - הג’ינג’ר ידוע כממריץ זרימת דם פריפריאלית ולכן מומלץ לסובלים מקור.
מערכת העיכול - ג’ינג’ר בעל טעם חזק ונחשב כמחמם ולכן ממריץ עיכול.
מסייע נגד הקאות ( לנשים בהריון מותר עד חודש שלישי), לשלשולים.
כמו כן הג’ינג’ר מועיל במיקרים של התקררות ובעל תכונות אנטיבקטריאליות.
הפפאיה היא פרי טרופי טעים, אבל מעבר לכך, יש בה תועלת בריאותית רבה. היא מקור מעולה של ויטמינים, מינרלים ואנזימים. היא מכילה את ויטמיני C , E, A, פולאטה ואת המינרל אשלגן. ערכה המיוחד הוא באנזים המצוי בה, פפאין, שעוזר לעיכול ולמניעת דלקות. הפרי הלא בשל מכיל פי 3 יותר פפאין מאשר הפרי הבשל. לפירות שלה ולמיצוי מזרעיה יש יכולת יעילה למניעת התפתחות של חיידקים מן הסוגים סטפילוקוקוס אאורוס, בצילוס קראוס, אשריציה קולי ושיגלה פלקסנרי. הזרעים שלה עשירים בחומר בשם קרפאין שעוזר ללב, לריאות ולשרירים. חומר זה מאוד יעיל נגד ברונכיט ואסתמה. עם זאת, זרעים טחונים של פפאיה משמשים בארצות דרום מזרח אסיה להפסקת הריון – להפלה.
לעלי הפפאיה וקליפת הפרי שלה יש יכולת ביואקטיבית רבת ערך. בעלים יש פי 15 יותר פפאין מאשר בפרי הבשל. מרתח מעלי פפאיה עוזר נגד סרטן, מחלות לב, ניוון מקולרי גילי וארטריטיס. הפיטוכימיקלים שבפפאיה מגבירים את פעולת תאי הרג מסוג T שתוקפים תאים סרטניים. תה פפאיה מרפא סרטן או לפחות מעכב התפתחות סרטן מסוגים רבים ושונים. עדיף להכין תה כזה מעלי פפיה שיובשו באופן מבוקר וככל שהוא יותר מרוכז, כך הוא יותר יעיל לטיפול במחלה.