השזיף מומלץ בתבשילי עופות ובקר. בקינוחים ובקומפוט בעיקר. סגולות רפואיות: בשזיף יש נוגדי חימצון בכמות גבוהה. שזיף מכיל בורון המסייע במניעת אוסטיאופורוזיס. שזיף עשיר באשלגן וסיבים תזונתיים. אכילת שזיפים יכולה לסייע במניעת נזק חמצוני לתאי המוח. לשומנים בדם ולקרומי התאים ובכך להגן מפני בעיות בתפקוד המוח. לרבות בעיות זיכרון, מחלות לב וכלי דם. שזיף מסייע במצבי עצירות בזכות תכולה גבוהה של סורביטול (סוכר אלכוהולי בעל אפקט משלשל). השזיף מכיל כמות ברזל גבוהה אפילו ביחס למוצרי בשר.
צימוק הוא ענב מיובש, מאכל הקיים מזה אלפי שנים ומיוצר במדינות רבות בכל רחבי העולם. הצימוקים מתוקים עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבענבים אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם לבישול ואפייה. טיפ: אם הצימוקים נשמרים זמן ארוך הסוכר שבהם מתגבש ואפשר להחזיר לצימוקים את מרקמם על ידי השרייתם בנוזל.
אוכמניות מכילות יותר מ-40 תרכובות בעלות פעילות נוגדת חמצון. צבען הכחול של האוכמניות נובע מפיגמנט הנקרא אנתוציאנידין שהוא אחד מרכיבי המזונות הבריאים ביותר במלחמה נגד הזדקנות מוקדמת. אנתוציאנידין הוא נוגד חמצון פעיל. אוכמניות עשירות גם בסיבים תזונתיים, ויטמינים A ו-C, ברזל וחומצה פולית. מחקרים שבוצעו על אוכמניות הראו שהן עשויות לחזק את הראיה ולסייע בשמירה על צינור שתן בריא. מחקרים נוספים אף הראו שצריכה יומיומית של אוכמניות משפרת את שיווי המשקל, הקואורדינציה ואת הזיכרון קצר הטווח. נמצא כי האוכמניות מחזקות את צינוריות הדם ומסייעות לגוף לשמור על רמות בריאות של כולסטרול. כמו כן, הוכחה יעילותו של הצמח לגבי מחלת הסוכרת. מגן על הלב, נלחם בסרטן, משפר זיכרון, מנטרלים את ההשפעה של הורמני לחץ ומונע עצירות.
היתרונות הבריאותיים של התמר התמר הוא הפתרון המושלם לתאווה שלנו לטעם המתוק. מדובר על אלטרנטיבה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב מכך – דלת שומן, למגוון רחב של מזונות מתוקים וקינוחים. תכולת הסיבים הגבוהה במיוחד של התמר תורמת לכך שמדובר על פרי בעל אינדקס גליקמי נמוך מאוד. המשמעות היא שהסוכר שבתמרים נספג באיטיות רבה מאוד לדם וכך נוצרת תחושת שובע לטווח ארוך מאוד. תכולת הסיבים הגבוהה תורמת גם לשיפור תפקוד ובריאות מערכת העיכול. התמרים מכילים כמות גבוהה של פוליפנולים שנחשבים לנוגדי חמצון פוטנטיים בצורה בלתי רגילה. לפיכך, צריכה נאותה של תמרים מסייעת להפחתת הנזקים של הרדיקלים החופשיים, להאטת תהליך ההזדקנות ואף תורמת להפחתת הסיכוי לחלות בסוגים מסוימים של גידולים סרטניים. היחס בין כמות הנתרן הנמוכה לכמות האשלגן הגבוהה בתמר עומד על 1:500 בממוצע. כיום ידוע שככל שהיחס בין הנתרן לאשלגן בתזונה גבוה יותר, כך קטן הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם בדגש על יתר לחץ דם. מעבר לכל זה, ניתן להשיג תמרים במשך כל ימי השנה, קל לשאת את התמרים לחופשה, לעבודה, לבית הספר או לגן וכן קל מאוד לשלב את התמרים במגוון רחב של מנות ומאכלים.
היתרונות הבריאותיים של התמר התמר הוא הפתרון המושלם לתאווה שלנו לטעם המתוק. מדובר על אלטרנטיבה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב מכך – דלת שומן, למגוון רחב של מזונות מתוקים וקינוחים. תכולת הסיבים הגבוהה במיוחד של התמר תורמת לכך שמדובר על פרי בעל אינדקס גליקמי נמוך מאוד. המשמעות היא שהסוכר שבתמרים נספג באיטיות רבה מאוד לדם וכך נוצרת תחושת שובע לטווח ארוך מאוד. תכולת הסיבים הגבוהה תורמת גם לשיפור תפקוד ובריאות מערכת העיכול. התמרים מכילים כמות גבוהה של פוליפנולים שנחשבים לנוגדי חמצון פוטנטיים בצורה בלתי רגילה. לפיכך, צריכה נאותה של תמרים מסייעת להפחתת הנזקים של הרדיקלים החופשיים, להאטת תהליך ההזדקנות ואף תורמת להפחתת הסיכוי לחלות בסוגים מסוימים של גידולים סרטניים. היחס בין כמות הנתרן הנמוכה לכמות האשלגן הגבוהה בתמר עומד על 1:500 בממוצע. כיום ידוע שככל שהיחס בין הנתרן לאשלגן בתזונה גבוה יותר, כך קטן הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם בדגש על יתר לחץ דם. מעבר לכל זה, ניתן להשיג תמרים במשך כל ימי השנה, קל לשאת את התמרים לחופשה, לעבודה, לבית הספר או לגן וכן קל מאוד לשלב את התמרים במגוון רחב של מנות ומאכלים.
היתרונות הבריאותיים של התמר התמר הוא הפתרון המושלם לתאווה שלנו לטעם המתוק. מדובר על אלטרנטיבה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב מכך – דלת שומן, למגוון רחב של מזונות מתוקים וקינוחים. תכולת הסיבים הגבוהה במיוחד של התמר תורמת לכך שמדובר על פרי בעל אינדקס גליקמי נמוך מאוד. המשמעות היא שהסוכר שבתמרים נספג באיטיות רבה מאוד לדם וכך נוצרת תחושת שובע לטווח ארוך מאוד. תכולת הסיבים הגבוהה תורמת גם לשיפור תפקוד ובריאות מערכת העיכול. התמרים מכילים כמות גבוהה של פוליפנולים שנחשבים לנוגדי חמצון פוטנטיים בצורה בלתי רגילה. לפיכך, צריכה נאותה של תמרים מסייעת להפחתת הנזקים של הרדיקלים החופשיים, להאטת תהליך ההזדקנות ואף תורמת להפחתת הסיכוי לחלות בסוגים מסוימים של גידולים סרטניים. היחס בין כמות הנתרן הנמוכה לכמות האשלגן הגבוהה בתמר עומד על 1:500 בממוצע. כיום ידוע שככל שהיחס בין הנתרן לאשלגן בתזונה גבוה יותר, כך קטן הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם בדגש על יתר לחץ דם. מעבר לכל זה, ניתן להשיג תמרים במשך כל ימי השנה, קל לשאת את התמרים לחופשה, לעבודה, לבית הספר או לגן וכן קל מאוד לשלב את התמרים במגוון רחב של מנות ומאכלים.