הפפאיה היא פרי טרופי טעים, אבל מעבר לכך, יש בה תועלת בריאותית רבה. היא מקור מעולה של ויטמינים, מינרלים ואנזימים. היא מכילה את ויטמיני C , E, A, פולאטה ואת המינרל אשלגן. ערכה המיוחד הוא באנזים המצוי בה, פפאין, שעוזר לעיכול ולמניעת דלקות. הפרי הלא בשל מכיל פי 3 יותר פפאין מאשר הפרי הבשל. לפירות שלה ולמיצוי מזרעיה יש יכולת יעילה למניעת התפתחות של חיידקים מן הסוגים סטפילוקוקוס אאורוס, בצילוס קראוס, אשריציה קולי ושיגלה פלקסנרי. הזרעים שלה עשירים בחומר בשם קרפאין שעוזר ללב, לריאות ולשרירים. חומר זה מאוד יעיל נגד ברונכיט ואסתמה. עם זאת, זרעים טחונים של פפאיה משמשים בארצות דרום מזרח אסיה להפסקת הריון – להפלה. לעלי הפפאיה וקליפת הפרי שלה יש יכולת ביואקטיבית רבת ערך. בעלים יש פי 15 יותר פפאין מאשר בפרי הבשל. מרתח מעלי פפאיה עוזר נגד סרטן, מחלות לב, ניוון מקולרי גילי וארטריטיס. הפיטוכימיקלים שבפפאיה מגבירים את פעולת תאי הרג מסוג T שתוקפים תאים סרטניים. תה פפאיה מרפא סרטן או לפחות מעכב התפתחות סרטן מסוגים רבים ושונים. עדיף להכין תה כזה מעלי פפיה שיובשו באופן מבוקר וככל שהוא יותר מרוכז, כך הוא יותר יעיל לטיפול במחלה.
הפפאיה היא פרי טרופי טעים, אבל מעבר לכך, יש בה תועלת בריאותית רבה. היא מקור מעולה של ויטמינים, מינרלים ואנזימים. היא מכילה את ויטמיני C , E, A, פולאטה ואת המינרל אשלגן. ערכה המיוחד הוא באנזים המצוי בה, פפאין, שעוזר לעיכול ולמניעת דלקות. הפרי הלא בשל מכיל פי 3 יותר פפאין מאשר הפרי הבשל. לפירות שלה ולמיצוי מזרעיה יש יכולת יעילה למניעת התפתחות של חיידקים מן הסוגים סטפילוקוקוס אאורוס, בצילוס קראוס, אשריציה קולי ושיגלה פלקסנרי. הזרעים שלה עשירים בחומר בשם קרפאין שעוזר ללב, לריאות ולשרירים. חומר זה מאוד יעיל נגד ברונכיט ואסתמה. עם זאת, זרעים טחונים של פפאיה משמשים בארצות דרום מזרח אסיה להפסקת הריון – להפלה.
לעלי הפפאיה וקליפת הפרי שלה יש יכולת ביואקטיבית רבת ערך. בעלים יש פי 15 יותר פפאין מאשר בפרי הבשל. מרתח מעלי פפאיה עוזר נגד סרטן, מחלות לב, ניוון מקולרי גילי וארטריטיס. הפיטוכימיקלים שבפפאיה מגבירים את פעולת תאי הרג מסוג T שתוקפים תאים סרטניים. תה פפאיה מרפא סרטן או לפחות מעכב התפתחות סרטן מסוגים רבים ושונים. עדיף להכין תה כזה מעלי פפיה שיובשו באופן מבוקר וככל שהוא יותר מרוכז, כך הוא יותר יעיל לטיפול במחלה.
צימוק הוא ענב מיובש, מאכל הקיים מזה אלפי שנים ומיוצר במדינות רבות בכל רחבי העולם.
הצימוקים מתוקים עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבענבים אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם לבישול ואפייה.
טיפ: אם הצימוקים נשמרים זמן ארוך הסוכר שבהם מתגבש ואפשר להחזיר לצימוקים את מרקמם על ידי השרייתם בנוזל.
צימוק אוזבקי נחשב ההצימוק השחור הטוב בעולם. מיובש באופן טבעי בשמש.
ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. טוב לאפייה, תוספת לאורז או סתם לאכילה.
אוכמניות מכילות יותר מ-40 תרכובות בעלות פעילות נוגדת חמצון. צבען הכחול של האוכמניות נובע מפיגמנט הנקרא אנתוציאנידין שהוא אחד מרכיבי המזונות הבריאים ביותר במלחמה נגד הזדקנות מוקדמת. אנתוציאנידין הוא נוגד חמצון פעיל. אוכמניות עשירות גם בסיבים תזונתיים, ויטמינים A ו-C, ברזל וחומצה פולית. מחקרים שבוצעו על אוכמניות הראו שהן עשויות לחזק את הראיה ולסייע בשמירה על צינור שתן בריא. מחקרים נוספים אף הראו שצריכה יומיומית של אוכמניות משפרת את שיווי המשקל, הקואורדינציה ואת הזיכרון קצר הטווח. נמצא כי האוכמניות מחזקות את צינוריות הדם ומסייעות לגוף לשמור על רמות בריאות של כולסטרול. כמו כן, הוכחה יעילותו של הצמח לגבי מחלת הסוכרת. מגן על הלב, נלחם בסרטן, משפר זיכרון, מנטרלים את ההשפעה של הורמני לחץ ומונע עצירות.
צימוק הוא ענב מיובש, מאכל הקיים מזה אלפי שנים ומיוצר במדינות רבות בכל רחבי העולם.
הצימוקים מתוקים עקב תכולת הסוכר הגבוהה שבענבים אפשר לאכול אותם כמו שהם או להשתמש בהם לבישול ואפייה.
טיפ: אם הצימוקים נשמרים זמן ארוך הסוכר שבהם מתגבש ואפשר להחזיר לצימוקים את מרקמם על ידי השרייתם בנוזל.