אורז עגול מלא הוא יותר דביק מהאורז הארוך אך החלק הפנימי נישאר קשיח יותר מהחלק החיצוני.
מכינים ממנו את המאכל הלאומי של איטליה - הריזוטו. מתאים גם להכנת ממולאים ומנות אחרונות.
האורז המלא אינו עובר כל תהליך של עיבוד או ליטוש, הוא עשיר בוויטמינים מקבוצת B ובמינרלים.
האורז המלא מחזק את מערכת העיכול ומספק תחושת שובע.
אורז ריזוטו עגול - אורז עגול קצר.
יותר דביק מהאורז הארוך אך החלק הפנימי נישאר קשה יותר מהחלק החיצוני.
מכינים ממנו את המאכל הלאומי של איטליה - הריזוטו.
אורז הריזוטו מתאים גם להכנת ממולאים ומנות אחרונות.
אורז יסמין תאילנדי או סיאמי הוא בעל גרעין ארוך והוא אינו דביק יחסית,
שכן אורז ארוך גרעין מכיל פחות עמילן מהסוגים קצרי הגרעין. מסעדות סיניות מגישות לרוב אורז יסמין מאודה ולא מתובל.
אורז משמש מרכיב בסיסי במאכלים רבים, בתערובת עם מרכיבים נוספים, צמחיים או בשריים, בין מאכלי האורז: ג'מבלאיה, פאייה, מג'דרה, אבס קון ארוז, פייז'ואדה, פילאף, פודינג אורז, ריזוטו וסושי.
אורז בסמטי הוא זן של אורז הודי, ארוך גרעין והוא אינו דביק יחסית,
שכן אורז ארוך גרעין מכיל פחות עמילן מהסוגים קצרי הגרעין.
אורז משמש מרכיב בסיסי במאכלים רבים, בתערובת עם מרכיבים נוספים, צמחיים או בשריים, בין מאכלי האורז: ג'מבלאיה, פאייה, מג'דרה, אבס קון ארוז, פייז'ואדה, פילאף, פודינג אורז, ריזוטו וסושי.
אורז בסמטי הוא זן של אורז הודי, ארוך גרעין והוא אינו דביק יחסית,
שכן אורז ארוך גרעין מכיל פחות עמילן מהסוגים קצרי הגרעין.