הכוסמת עשירה בברזל, באבץ ובסלניום. בכוסמת נמצא גם נוגד החימצון רוטין.
הכוסמת משמשת ברוסיה ובמזרח אירופה להכנת דייסה מלוחה (קַאשֵה) ופנקייק רוסי (בליני), וביפן משתמשים בה להכנת אטריות הסובה.
ברפואה הסינית נחשבת הכוסמת מנקה ומחזקת את המעיים משפרת תאבון וטובה לטיפול בדיזנטריה ושלשול כרוני.
הכוסמת עשירה בברזל, באבץ ובסלניום. בכוסמת נמצא גם נוגד החימצון רוטין. הכוסמת משמשת ברוסיה ובמזרח אירופה להכנת דייסה מלוחה (קַאשֵה) ופנקייק רוסי (בליני), וביפן משתמשים בה להכנת אטריות הסובה. ברפואה הסינית נחשבת הכוסמת מנקה ומחזקת את המעיים משפרת תאבון וטובה לטיפול בדיזנטריה ושלשול כרוני.
לוביה היא זן של שעועית. זו קטניה עם כתם שחור שבתוכו נקודה לבנה.
מוצא השעועית מצוי במרכז אמריקה, שם גודל על ידי הילידים עוד בזמן העתיק.
עם גילוי אמריקה הגיעה השעועית לאירופה וכיום היא נפוצה בכל העולם.
השעועית משמשת מרכיב מרכזי ואף עיקרי למאכל החמין לשבת, בעדות שונות.
הלוביה משמשת כאחד מה"סימנים" לראש השנה - ונאמר עליה: "יהי רצון ... שירבו זכויותנו ותלבבנו".
במרכז אמריקה, במקסיקו ובדרום ארצות הברית השעועית נחשבת למאכל הלאומי.
מקובל שהסויה התרבותית התפתחה מסוית בר; הסויה השעירה היא המקור העיקרי לגידולי הסויה בעולם. ככל הנראה החלו לגדל סויה בצפון סין ובמרכזה לפני 4,000 שנים, ומכאן התפשטה לכל רחבי המזרח הרחוק.