מבחינה תזונתית מכילם זרעי הקצח כמות גדולה של חומצות אמינו ומינרלים כמו ברזל, אשלגן, סידן ומגנזיום. בנוסף, הם מכילים ויטמין C ומשפחת ויטמיני B, חלבונים, חומצת שומן אומגה 6 וכמות מועטה של חומצת שומן אומגה 3. כדי ליהנות מכל היתרונות האלה מומלץ לכתוש את הזרעים לפני השימוש ולפרק את קליפתם, כך תגיעו למרבית החומרים הפעילים שבו.
הקצח מכיל חומר הנקרא טימוקווינין אשר נמצא, במחקר שנערך באוניברסיטת תומס ג'פרסון בפילדלפיה, כחומר אנטי סרטני חזק, ובפרט יעיל למניעת סרטן הלבלב. הקצח מחזק את המערכת החיסונית ומערכת הנשימה, ונחשב למחטא חזק אנטי בקטריאלי, אנטי ויראלי ואנטי ספטי והוא עשיר בנוגדי חימצון וחומרים אנטי דלקתיים. בנוסף, הקצח הוא תרופה למערכת העיכול, שכן הוא מונע נפיחות בבטן, נוגד כאב ואנטי פטרייתי, כך שהוא עוזר למגר קנדידה וטפילים נוספים במערכת העיכול.
עמבה מורכבת מפלחי מנגו מוחמצים ברוטב צהוב העשוי מזרעי חילבה טחונה, מלח לימון וכורכום
העמבה נפוצה בישראל כרוטב לשווארמה, פלאפל וסביח.
את התבלין יש לדלל במים ומתקבל רוטב עמבה בעל ריח ייחודי פיקנטי ועז.