פלפל לבן מגרה את בלוטות הטעם בלשון, אשר שולחות איתות לקיבה להגביר את הפרשת החומצה שבה. מכיוון שהחומצה בקיבה חיונית לעיכול תקין, מייחסים לפלפל השחור סגולות של שיפור עיכול ומניעת גזים. גם התבלין הזה עשיר בחומרים נוגדי חימצון ונוגדי חיידקים.
סודה לשתיה משמשת כחומר מתפיח באפיה וכתוספת לרוטב עגבניות לנטרול החומציות של מיץ העגבניות, או לעוגת דבש לנטרול חומציותו של הדבש, כמו כן משמשת לריכוך בשר.
סודה לשתיה מומלצת לשימוש בחולי סרטן.
חומצת לימון משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio. חומצת לימון משמשת גם לניקוי אבנית.
לגרגירי החילבה סגולות רפואיות רבות, הם מצוינים להורדת רמות הסוכר בדם ומומלצים לסובלים מסוכרת (אפשר לשתות חליטת זרעים כדרך קבע), כמו כן הוא מעשיר חלב אם ומחזק את מערכת העיכול ויש הטוענים כי הוא יעיל נגד אימפוטנציה ומעורר חשק מיני, יעיל בהקלה על כאבי בטן ומחזור.