לימון פרסי הוא תבלין בעל ניחוח עז ומעניין, הנפוץ במטבח הפרסי.
יוצאי איראן מייבשים לימון או ליים, באופן טבעי עד להיעלמות הנוזלים ולהצטמקות הפרי, במטרה לשמר את הפרי ותמציותיו הארומטיות.
באמצעות ניקוב הקליפה משחררים את ריכוז התמציות הארומטיות הלימוניות לתוך התבשיל.
תערובת תבלינים עשירה המפורסמת בכל העולם.
תערובת תבלינים מרוקאית מסורתית עם תבלינים ממריצי עיכול.
מחממים ומגבירים חשק אוכלים את הבשר, וניתן להמשיך את ההנאה הזוגית.
שימושים קולינרייים: קציצות מרוקאיות בעיקר.
תבלין הקארי אינו תבלין בודד, כי אם שילוב של מספר תבלינים טחונים ומיובשים המרכיבים יחדיו תערובת עשירה בטעמים וריחות. תערובת הקארי מכילה לרוב עלי קארי, גרגירי חרדל, פפריקה מתוקה, כורכום, גרגירי חילבה, זנגביל, זרעים של כמון, אגוז מוסקט, הל, גרגרי כוסברה ופלפלים חריפים שונים. הרכבה וצבעה של התערובת משתנה בהתאם למדינה או לחבל הארץ בו נוצרה התערובת הריחנית והקסומה הזאת האופיינית בעיקר למדינות דרום אסיה.