זרעי השומר מומלצים כתוספת למאכלי קטניות, מרקים, תבשילי בשר ועוד.
השומר מרגיע שיעול ומוריד חום.
מומלץ להשתמש בזמן הצטננות ולטיפול בדלקת גרון.
מכיל ויטמינים, שמנים נידים, נוגדי סרטן מינרלים ועוד.
זרעי השומר מומלצים כתוספת למאכלי קטניות, מרקים, תבשילי בשר ועוד. השומר מרגיע שיעול ומוריד חום. מומלץ להשתמש בזמן הצטננות ולטיפול בדלקת גרון. מכיל ויטמינים, שמנים נידים, נוגדי סרטן מינרלים ועוד.
מבחינה תזונתית מכילם זרעי הקצח כמות גדולה של חומצות אמינו ומינרלים כמו ברזל, אשלגן, סידן ומגנזיום. בנוסף, הם מכילים ויטמין C ומשפחת ויטמיני B, חלבונים, חומצת שומן אומגה 6 וכמות מועטה של חומצת שומן אומגה 3. כדי ליהנות מכל היתרונות האלה מומלץ לכתוש את הזרעים לפני השימוש ולפרק את קליפתם, כך תגיעו למרבית החומרים הפעילים שבו.
הקצח מכיל חומר הנקרא טימוקווינין אשר נמצא, במחקר שנערך באוניברסיטת תומס ג'פרסון בפילדלפיה, כחומר אנטי סרטני חזק, ובפרט יעיל למניעת סרטן הלבלב. הקצח מחזק את המערכת החיסונית ומערכת הנשימה, ונחשב למחטא חזק אנטי בקטריאלי, אנטי ויראלי ואנטי ספטי והוא עשיר בנוגדי חימצון וחומרים אנטי דלקתיים. בנוסף, הקצח הוא תרופה למערכת העיכול, שכן הוא מונע נפיחות בבטן, נוגד כאב ואנטי פטרייתי, כך שהוא עוזר למגר קנדידה וטפילים נוספים במערכת העיכול.
לזרעים יש תכונות מעוררות ונוגדות היווצרות גזים.
בעבר הרבו להשתמש בו לשם טיפול בבעיות עיכול וכצמח מרגיע,
יחד עם זאת הקימל טוב לטיפול במערכת השריררים, הנשימה והעיכול.
לזרעים יש תכונות מעוררות ונוגדות היווצרות גזים. בעבר הרבו להשתמש בו לשם טיפול בבעיות עיכול וכצמח מרגיע, יחד עם זאת הקימל טוב לטיפול במערכת השריררים, הנשימה והעיכול.