מורכבת לרוב מתבלינים שלמים, שנקלו יחדיו ונטחנו דק לאבקה, כמו תרמילי הל, גרגירי כמון, ציפורן, פלפל שחור, עלי דפנה, אגוז מוסקט, כוכבי אניס וגרגירי כוסברה. בכל אזור בהודו, נוכל למצוא גרסה מעט אחרת של התבלין הפופולרי. השימוש בגראם מסלה הוא כתבלין יחיד או בתוספת תבלינים נוספים, ומקובל להוסיפו לתבשילי אורז עוף וכבש, אך גם לקינוחים שונים או לתה.
הטימין מכיל salicylates (רכיבים צמחיים טבעיים דמויי אספירין). ברפואה העממית משמש הטימין בעיקר לטיפול במגוון בעיות במערכת הנשימה ומקובל שם כי הפעילויות נוגדות חיידקים של הטימין מסייעות גם במניעת מחלות שמקורן במזון. יש המאמינים גם כי שמן הטימין הינו בעל השפעות מעכבות גדילה של חמישה[דרושה הבהרה] מחוללי מחלה חשובים שמקורם במזון.
פלפל לבן מגרה את בלוטות הטעם בלשון, אשר שולחות איתות לקיבה להגביר את הפרשת החומצה שבה. מכיוון שהחומצה בקיבה חיונית לעיכול תקין, מייחסים לפלפל השחור סגולות של שיפור עיכול ומניעת גזים. גם התבלין הזה עשיר בחומרים נוגדי חימצון ונוגדי חיידקים.
פלפל שחור מגרה את בלוטות הטעם בלשון, אשר שולחות איתות לקיבה להגביר את הפרשת החומצה שבה. מכיוון שהחומצה בקיבה חיונית לעיכול תקין, מייחסים לפלפל השחור סגולות של שיפור עיכול ומניעת גזים. גם התבלין הזה עשיר בחומרים נוגדי חימצון ונוגדי חיידקים.