היתרונות הבריאותיים של התמר התמר הוא הפתרון המושלם לתאווה שלנו לטעם המתוק. מדובר על אלטרנטיבה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב מכך – דלת שומן, למגוון רחב של מזונות מתוקים וקינוחים. תכולת הסיבים הגבוהה במיוחד של התמר תורמת לכך שמדובר על פרי בעל אינדקס גליקמי נמוך מאוד. המשמעות היא שהסוכר שבתמרים נספג באיטיות רבה מאוד לדם וכך נוצרת תחושת שובע לטווח ארוך מאוד. תכולת הסיבים הגבוהה תורמת גם לשיפור תפקוד ובריאות מערכת העיכול. התמרים מכילים כמות גבוהה של פוליפנולים שנחשבים לנוגדי חמצון פוטנטיים בצורה בלתי רגילה. לפיכך, צריכה נאותה של תמרים מסייעת להפחתת הנזקים של הרדיקלים החופשיים, להאטת תהליך ההזדקנות ואף תורמת להפחתת הסיכוי לחלות בסוגים מסוימים של גידולים סרטניים. היחס בין כמות הנתרן הנמוכה לכמות האשלגן הגבוהה בתמר עומד על 1:500 בממוצע. כיום ידוע שככל שהיחס בין הנתרן לאשלגן בתזונה גבוה יותר, כך קטן הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם בדגש על יתר לחץ דם. מעבר לכל זה, ניתן להשיג תמרים במשך כל ימי השנה, קל לשאת את התמרים לחופשה, לעבודה, לבית הספר או לגן וכן קל מאוד לשלב את התמרים במגוון רחב של מנות ומאכלים.