לגרגירי החילבה סגולות רפואיות רבות, הם מצוינים להורדת רמות הסוכר בדם ומומלצים לסובלים מסוכרת (אפשר לשתות חליטת זרעים כדרך קבע), כמו כן הוא מעשיר חלב אם ומחזק את מערכת העיכול ויש הטוענים כי הוא יעיל נגד אימפוטנציה ומעורר חשק מיני, יעיל בהקלה על כאבי בטן ומחזור.
החומוס הוא אחד מהקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם. מוצאו הוא ככל הנראה בצפון הודו, והוא תורבת במזרח התיכון בסביבות 3000 לפנה”ס, קטנייה עשירה זו ומשמשות כחומר גלם למאכל הלאומי הפלפל. גרגירי החומוס עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ ונחושת. כמו כן, גרגירי החומוס עשירים בחומצה פולית החיונית לבנית דנ”א וחומצות אמינו שמאוד חשוב לפני ובמהלך הריון. חומוס אינו משמין עשיר בחלבון ומעורר תחושת שובע עקב הסיבים התזונתייים המצויים בו.
חוויאג’ לאפיה, משמש בעיקר למאפים כמו עוגיות תמרים.
הוא משדרג את טעם העוגיה,
התערובת מכילה: הל, ציפורן, כמון, קימל, פלפל שחור,
אגוז מוסקט, כורכום,זעפרן.