מבחינת תזונתית הן נחשבות למקור עשיר במיוחד למינרל נוגד החמצון סלניום ולוויטמינים ממשפחת B, החיוניים להפקת אנרגיה בגוף. יש בהן אשלגן (המפחית את הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב), ברזל (מינרל חיוני למניעת עייפות וחולשה ולתפקוד תקין של המוח) ואבץ (התורם לגדילה, להתפתחות, לבריאות העור והשיער ולחיזוק מערכת החיסון). נוסף על כל אלה הן מכילות סיבים תזונתיים המסדירים את פעילות מערכת העיכול ומאטים את ספיגת המזון, ולכן הן פשוט נפלאות לדיאטה.
הפלפל האנגלי משמש לתיבול מרקים, תבשילים וכבישת ירקות שונים. משתמשים בו גם לגיוון טעם תה, עוגות, עוגיות, ומאכלי בשר ודגים.
החומר הפעיל בפלפל האנגלי הוא פנול אוגנול, כשמן נדיף המזקקים מגלעין הגרגיר. הפלפל האנגלי מכיל כמות גדולה של אשלגן, סידן, אבץ, ויטמין A , ניאצין (ויטמין B3 ואפילו ויטמין.(C
החומר הפעיל בפלפל האנגלי הוא פנול אוגנול, כשמן נדיף המזקקים מגלעין הגרגיר. הפלפל האנגלי מכיל כמות גדולה של אשלגן, סידן, אבץ, ויטמין A , ניאצין (ויטמין B3 ואפילו ויטמין.(C