גרגרי הצ’יה הם סוג של צמח המרווה הם נחשבים כ”מזון על”
שהוא מזון עשיר ביותר במרכיבי תזונה חיוניים לגוף.
תכונות הגרגרים - ב25 גרם מוצר יש:
פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון.
פי 3 יותר ברזל מתרד.
פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי.
פי 6 יותר סידן מחלב.
פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות.
יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן.
יותר חלבונים מסויה.
פִּשְׁתָּן או פִּשְׁתָּה תַּרְבּוּתִית (שם מדעי: Linum usitatissimum) הוא צמח מסוג פשתה ממשפחת הפשתיים. הוא צומח באזור אגן הים התיכון ועד הודו וככל הנראה בוית לראשונה באזור הסהר הפורה. פשתן היה אחד הגידולים העיקריים במצרים העתיקה.
הפריקה מכילה יותר חלבונים וויטמינים ומינרלים מאשר רוב הדגנים שאנחנו מכירים. יש בה עד פי ארבעה מכמות הסיבים התזונתיים שמצויים באורז מלא
וערכי הגלוטן שלה נמוכים בזכות הקציר המוקדם שלה. בטרם הספיקה החיטה לפתח את החלבון. בפריקה יש פחות קלוריות מאשר בגרגר החיטה העמילני הבוגר.