אורז עגול מלא הוא יותר דביק מהאורז הארוך אך החלק הפנימי נישאר קשיח יותר מהחלק החיצוני.
מכינים ממנו את המאכל הלאומי של איטליה - הריזוטו. מתאים גם להכנת ממולאים ומנות אחרונות.
האורז המלא אינו עובר כל תהליך של עיבוד או ליטוש, הוא עשיר בוויטמינים מקבוצת B ובמינרלים.
האורז המלא מחזק את מערכת העיכול ומספק תחושת שובע.
צבעו חום כהה עד שחור, אורך כל גרגר הוא סנטימטר אחד וטעמו אגוזי, עמוק ומיוחד. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בהם הזרימה איטית בצפון ארה"ב (בעיקר במינסוטה) ובקנדה.
די ברבע או חצי כוס אורז בר כדי לקשט כל תבשיל אורז ולהעשירו בטעמו.
אפונה יבשה מספקת מינרלים כגון סידן, אשלגן וברזל, ויטמינים מקבוצת B האפונה
מכילה איזופלבונים (מעט) אשר פועל כמו אסטרוגן חלש, שצריכתו בכמויות מוגבלות
במזון נקשרה עם הפחתה בבעיות בריאותיות
מסוימות כולל סרטן השד והערמונית.
אפונה צהובה מכילה ויטמינים ומינראלים רבים, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים,
מסייעת במצבי חוסר דם, חולשה כללית מחלות לב, חוסר זקפה וחוסר פוריות אצל הגבר, מסדר את דרכי העיכול ועוזר במניעת מצבי דיכאון.
גריסים הם גרעיני שעורה. כמו סוגים רבים של דגנים ואורזים, הם נמכרים בשני אופנים: בגרסה ה”מלאה” כשהם קלויים בקליפתם, ובגרסה המעובדת לאחר הסרת הקליפה,
אז הם מכונים “גריסי פנינה”.