אוכמניות מכילות יותר מ-40 תרכובות בעלות פעילות נוגדת חמצון. צבען הכחול של האוכמניות נובע מפיגמנט הנקרא אנתוציאנידין שהוא אחד מרכיבי המזונות הבריאים ביותר במלחמה נגד הזדקנות מוקדמת. אנתוציאנידין הוא נוגד חמצון פעיל. אוכמניות עשירות גם בסיבים תזונתיים, ויטמינים A ו-C, ברזל וחומצה פולית. מחקרים שבוצעו על אוכמניות הראו שהן עשויות לחזק את הראיה ולסייע בשמירה על צינור שתן בריא. מחקרים נוספים אף הראו שצריכה יומיומית של אוכמניות משפרת את שיווי המשקל, הקואורדינציה ואת הזיכרון קצר הטווח. נמצא כי האוכמניות מחזקות את צינוריות הדם ומסייעות לגוף לשמור על רמות בריאות של כולסטרול. כמו כן, הוכחה יעילותו של הצמח לגבי מחלת הסוכרת. מגן על הלב, נלחם בסרטן, משפר זיכרון, מנטרלים את ההשפעה של הורמני לחץ ומונע עצירות.
טעם הג'וג'י ברי חמוץ מתוק, הוא עשיר מאוד באנטי אוקסידנטים ולכן מונע הזדקנות, מחזק ונותן חיות, בונה את הרכב הדם, משפר ראיה, ממריץ זרימת דם, מאזן לחץ דם וסוכר, מטפל באנמיה, שומר על הכבד והכליות ומשפר פוריות ואברי רביה ובנוסף לכך מזין ועשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. אפשר לאכול אותו בכיף כמו שהוא או להוסיף לסלט פירות/ ירקות, לגרנולה ולשייקים. מינון מומלץ: חופן ביום (10 גר').
גולדן ברי הנם תותי זהב בצבע כתום–זהוב בעלי טעם חמוץ מתוק ומאוד טעים.
גולדן ברי נחשבים לחלק ממשפחת מזונות העל של פירות היער.
לגולדן ברי גרגירים בעלי ערך תזונתי חיובי גבוה והם מלאים בסגולות בריאותיות ייחודיות.
תותי הזהב הללו, לצד היותם טעימים ונוחים לשילוב במתכונים רבים, נחשבים לפירות מזון על מכיוון שהם נמצאו כעשירים במרכיבים תזונתיים כגון: ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמין C, אנטי אוקסידנטים, חלבון, ויטמין B1, B3, מינרלים חיוניים כמו זרחן, סידן, ביופבלנואידים (פיגמנטים), איזופלבנואידים, אנתוציאנידים, פלבונים, בטא קרוטן ועוד.