אפונה יבשה מספקת מינרלים כגון סידן, אשלגן וברזל, ויטמינים מקבוצת B האפונה
מכילה איזופלבונים (מעט) אשר פועל כמו אסטרוגן חלש, שצריכתו בכמויות מוגבלות
במזון נקשרה עם הפחתה בבעיות בריאותיות
מסוימות כולל סרטן השד והערמונית.
אפונה צהובה מכילה ויטמינים ומינראלים רבים, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים,
מסייעת במצבי חוסר דם, חולשה כללית מחלות לב, חוסר זקפה וחוסר פוריות אצל הגבר, מסדר את דרכי העיכול ועוזר במניעת מצבי דיכאון.
גריסים הם גרעיני שעורה. כמו סוגים רבים של דגנים ואורזים, הם נמכרים בשני אופנים: בגרסה ה”מלאה” כשהם קלויים בקליפתם, ובגרסה המעובדת לאחר הסרת הקליפה,
אז הם מכונים “גריסי פנינה”.
החומוס הוא אחד מהקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם. מוצאו הוא ככל הנראה בצפון הודו, והוא תורבת במזרח התיכון בסביבות 3000 לפנה”ס, קטנייה עשירה זו ומשמשות כחומר גלם למאכל הלאומי הפלפל. גרגירי החומוס עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ ונחושת. כמו כן, גרגירי החומוס עשירים בחומצה פולית החיונית לבנית דנ”א וחומצות אמינו שמאוד חשוב לפני ובמהלך הריון. חומוס אינו משמין עשיר בחלבון ומעורר תחושת שובע עקב הסיבים התזונתייים המצויים בו.
החומוס הוא אחד מהקטניות הראשונות ששימשו למאכל אדם.
מוצאו הוא ככל הנראה בצפון הודו, והוא תורבת במזרח התיכון בסביבות 3000 לפנה”ס, קטנייה עשירה זו
ומשמשות כחומר גלם למאכל הלאומי הפלפל.
גרגירי החומוס עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ ונחושת.
כמו כן, גרגירי החומוס עשירים בחומצה פולית החיונית לבנית דנ”א וחומצות אמינו שמאוד חשוב לפני ובמהלך הריון.
חומוס אינו משמין עשיר בחלבון ומעורר תחושת שובע עקב הסיבים התזונתייים המצויים בו.